lördag, december 30, 2006

Mattes älskade Igor....

Igår kväll ringde min älskade Micke hem....chockad! Har aldrig hört honom låta så skärrad. Han hade varit ute med vovvarna hela dagen förutom ca 4 timmar när han och en kompis åkt till Skellefteå i jakten på billiga hagelskott. Detta gjorde att Igor och Unni (vår låne-tax) blev sittande i bilen (som lämnades kvar i stan) under tiden. Ingen fara på taket, båda älskar bilen.
Men...
När Micke öppnar bakluckan några timmar senare så är hela buren bak full med blod. Verkligen full med blod...eller som Micke sa när han ringde "nån har slaktat en älg i vår bil". Första tanken som slog Micke var att Igor har "ätit" upp Unni.....efter att han bryskt knuffat undan Igor så...nej Unni lever och verkar helt utom skada........Vem blöder...och i dessa mängder!
Det visar sig dock att Igor är blodigast...han blöder ur munnen och det hänger en "köttslamsa" i Igors läpp, han verkar också blöda ur näsan. Micke besutar sig för att sätta Igor i framsätet för att hålla koll på honom och sedan köra hem. Nu är Mickes teori att Unni bitit Igor.

När de sedan kommer hem så fortsätter Igor att blöda ur munnen, han verkar loj och inte direkt matsugen som han annars bruka vara efter en dag i skogen. Vi försöker luska ut vad som är fel....men hittar ingen synbar skada på hunden. Vi enas dock om att han nog spytt blod...och det i mängder! Vi ringer veterinären och Micke och Igor åker iväg.

Det visar sig att Igor fått in en pinne i munnen som skurit ett 6 cm långt jack under tungan precis längs med den stora artären som löper under tungan. När veterinären öppnade munnen och lyfte på tungan så pumpade det bara ut blod....stackars Igor hade förlorat stora mängder blod och som han svalt och spytt blod. Så det blev sövning och ett gäng stygn i tungan, i morse vaknade han klockan sju rejält bakrusig. Han ägnar dagen åt att sova och är sedan ordinerad blodpudding.... I januari väntar en saftig veterinär räkning...men tur att han är försäkrad!

Gott Nytt År!

Inga kommentarer: