måndag, april 28, 2008

Besök på akuten

Så har Irma gjort sitt första besök på akuten, och diagnosen blev öroninflammation. Det hela började på lördagkväll, Irma somnade som vanligt kl 19 men vaknade skrikandes kl 20.30. Hon skrek i panik. Hon fick komma upp och sitta med oss framför TV:n och är då helt nöjd. Surrar med farfar och är en allmänt glad skit. Vi ger alvedon och försöker lägga henne igen, men icke. Direkt hon landar på kudden så återkommer paniken. Tillslut somnar hon helt utmattad i min famn kl 22. Vaknar igen kl 23.30 i panik. Skriker oavbrutet till klockan 01.30 då hon åter somnar genomsvettig i min famn.

NU har jag börjat ana att det är öronen. Hon sover i vår säng till 02.30 och vaknar igen i panik. Hon skriker oavbrutet och vi bär, vyssjar och försöker trösta. Nu har hon också börjat skaka ryckigt på huvudet samtidigt som hon skriker. Hon skriker så det gör ont i hela kroppen på en. Hon somnar igen kl. 03.45 för att vakna 05.30 i panik. Då stiger vi upp och jag söker brorsan som har jour på akuten. Han är precis kommit hem men svaret han ger är åk till akuten.

Sagt och gjort. Penicillin och alvedon och X antal timmars sömn senare så är goa glada Irma tillbaka. Nu kryper hon som bara den. Snabbt förflyttar hon sig mellan husets alla rum och idag var hon på väg att klättra in i diskamaskinen.

Inga kommentarer: